El passat diumentje día 7 de febrer, va tindre lloc, com ya es habitual cada any, LO CANT DE L´ESTORETA en la falla Blocs Platja.

A les 10:00, mes o menys, escomençà l’acte, el qual fon presidit per la fallera major infantil de valencia SOFÍA SOLER i CASAS  i la seua Cort d’honor i escomençà en l’actuacio de nostre grup de ball regionals infantil, a on una volta mes demostraren que son uns artistes indiscutibles.

 

lo_cant_02 lo_cant_03 lo_cant_04 lo_cant_06

 

Després de la seua interpretació, donà començament l’acte a on diferents comissions infantils de nostra agrupació realisaren les seues interpretacions i a on nostra falla eixia en tercer lloc.

Una magnifica comparsa que escenificà al  Pintor Bernat Ferrándis i Badenes, i de com plasmà en les seues pintures els ambients que se vivien en els carrers del canyamelar a amijanats del segle 19, aixina com escenes típiques valencianes com el tribunal de les aigües.

 

lo_cant_05 lo_cant_07 lo_cant_13 lo_cant_14

 

La comparsa mostrava els diferents jocs que se realisaven a lo llarc d’un any, definit per estacions, ya que antigament els joguets curtejaven, i lo habitual era empinar el caxirulo, la trompa, la corda i menjar-se la mona en primavera, en estiu jugar al futbol, o al sambori, sempre tenint en cuidat en els cotxes que passaven pel carrer i en les mares que devien recordar als chiquets quan anar-se a casa. A la tardor era mes tipic el Pic i pala i el Canut, i en l´hivern les Nadalenques.

lo_cant_18 lo_cant_17 lo_cant_20 lo_cant_25

 

Un espectacul que nostres delegats han fet en molta ilusio i els mes menuts, Luis, Javier, Rocío, Araceli, Alex, David, Daniela, Mario, Enzo, Sophie, Sento, María Q, Pau, Toni, Gonzalo, Aaron, Carla, María V, Mireia N, Mireia, Lucia, Angela, Inés, Sandra, han representat en el millor dels somriures, deixant a la falla en un pabelló molt alt.

 

lo_cant_26 lo_cant_28 lo_cant_29 lo_cant_12

 

L’acte se clausurà en l’actuacio de nostre grup de ball infantil i en l’entrega de premis a on mos portarem el Primer en LO CANT, Segon en COMPARSA i Quart en PERSONATJE.

 

lo_cant_23 lo_cant_10 lo_cant_09 lo_cant_11 lo_cant_08 lo_cant_24

Gracies Xiquets per fer nostra falla mes gran!